Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Egg yolk - Sida 1 av 1

Effects of genotype, age and feed on the fat components of egg yolk

The aim of this study was to investigate if the hen?s genotype, age and diet affect fat components in Egg yolk. The fat components measured were total fat content, phospholipids, cholesterol and the fatty acid profile. This trial involved 12 groups of laying hens housed in 8-hen cages enriched with perches, dust baths and nests. The genotype Lohmann Selected Leghorn (LSL) and the genotype Lohmann Brown (LB)was used.

Utvärdering av sojalecithin som ett alternativ till äggula vid frysning av hundsperma

Fryst eller kyld sperma används ofta vid artificiell insemination på hund. Skador kan uppstå på spermierna under frysningsprocessen. För att spermierna ska bibehålla sin viabilitet och undvika skador tillsätts spädningsvätskor som bland annat innehåller sockerarter, antibiotika, glycerol och äggula. Äggula skyddar spermierna mot frysskador och bidrar till en ökad spermieöverlevnad, dock är mekanismen bakom detta ej helt klarlagd. Att äggula ingår i spädningsvätskan kan medföra en risk för mikrobiell kontamination och innebära ett problem vid internationell handel med sperma.

Yolk-life.Sartre och Beckett på besök i livmodern hos Oddur Björnssons foster

De senaste fem decennierna har världens marknader förändrats drastiskt och utbudet har vuxit till attvara större än efterfrågan. Med en dylik förändring är det nödvändigt att profilera företagen ocherbjuda något unikt till kunderna. Låga priser är en vanlig taktik men pressar ner marginalerna sålångt att det endast är lönsamt vid höga volymer Vid denna typ av produktion är kalkylering avyttersta vikt. En annan är att erbjuda ett närmare samarbete samt att åta sig ansvar för en kundsräkning. Dessa tjänster möjliggör en stor valfrihet i specialisering och har visat sig leda till förbättradlönsamhet.Den grafiska industrin har en historia av produktion som primärt målet med investeringar ihögvolymproduktion varefter tekniken har tillåtit.